Tam Kapsamlı Web Geliştirme Süreci İçin Yazılım Geliştirme Yaşam Döngüsü Süreci

Tam Kapsamlı Web Geliştirme Süreci İçin Yazılım Geliştirme Yaşam Döngüsü Süreci

[ad_1]

Yaygın olarak SDLC olarak bilinen Yazılım Geliştirme Yaşam Döngüsü, yazılım tasarım ve geliştirme sürecinin kalitesini iyileştirmek için gerekli olan bilgi yapısını geliştirmek, yönetmek ve sürdürmek için kullanılan, web geliştirme hizmetleri şirketi tarafından seçilen önceden tanımlanmış bir dizi kural ve metodolojidir. Yürürlükte olan en iyi SDLC sürecini tasarlamak için bir dizi adım izlenir. Web geliştirmenin tüm aşamaları süreç için eşit derecede önemlidir ve karlı bir geliştirme rejimi oluştururken hayati bir rol oynar. Yazılım tasarımı ve geliştirmesi sırasında ölçülen adımlar şu şekilde adlandırılır:

Gereksinim Belirtimi ve Analizi:
Yazılım Gereksinimleri Belirtimi veya SRS olarak adlandırılan web geliştirme hizmetlerinin yürütülmesi sırasındaki en birincil aşama, yazılım tasarımı ve geliştirme sürecinde tanınması gereken işlevlerin ve özelliklerin kapsamlı bir ayrıntısını sunar. Bu ilk ve en önemli adım, geliştirilecek önerilen yazılımın genel gereksinimleri hakkında bilgi toplamayı sağlar. Yazılımın gereksinim analizi, aşağıdakiler hakkında bilgi toplamak için çeşitli amaçlara ayrılmıştır:

  • Web geliştirme için gerekli kaynaklar
  • Sistemin kapsamı
  • Sistemin amacı
  • Önerilen sistemin sınırlamaları

Bu aşamada, web geliştirme hizmetleri sürecini yürütmek için gerekli tüm yönergeleri kapsamak ve listelemek için çok olgun ve kendini açıklayan bir Yazılım Gereksinimleri Belirtim Belgesi hazırlanır.

Sistem tasarımı:
İhtiyaç analizi aşaması tamamlandıktan sonra, önerilen web geliştirme sisteminin doğruluğu ve verimlilik ölçümü için analiz sonuçları değerlendirilir ve incelenir. Aşama, gereksinim analizi süreci sırasında alınan verimlilik hedeflerini tanımlar. Sistem tasarım süreci, özellikleri ve spesifikasyonları ayrıntılı olarak açıklar. Çeşitli yazılım tasarım konularının ayrıntılı bir şekilde detaylandırılması şunları içerir:

  • Kompakt ekran düzenleri
  • Tanımlanmış iş kuralları
  • Web geliştirme hizmetleri sürecinin eksiksiz süreç diyagramları
  • Olası sözde kodlar ve diğer gerekli belgeler

Kodlama ve Sistem Test Aşaması:
Ardından, yazılım işlevleri ve kullanıcı arabirimi için uygulama mantığının geliştirildiği yazılım kodlaması aşama konileri gelir. Tüm kodlamalar, endüstri tarafından takip edilen kodlama standartlarına çok sıkı bir şekilde uygun olarak yazılmıştır. Kodlar, sistem kaynaklarını koruyacak ve sistem verimliliğini optimize edecek şekilde geliştirilmiştir.

Sistem Dağıtımı:
Web geliştirme şirketindeki kurulumun bir sonraki aşamasında, nihai sistem setleri, uygulanması gereken yerlerde canlı olarak kurulur. Aşama, kurulu tüm yazılımın eksikliklerine karar verir ve uygulama sonrası dönemde meydana gelen değişiklikleri karşılamak için önerilerde bulunur.

Sistem bakımı:
Sistem bakımı aşamasında, aşağıdakiler de dahil olmak üzere web uygulaması geliştirmeyle ilgili bir dizi şey dikkate alınır:

  • Sistemde yapılması gereken değişiklikler
  • Her türlü düzeltme
  • Bazı gerekli eklemeler
  • Bilgisayar platformu ayarları

[ad_2]

Bu gönderiyi paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir